Спасиха момиче, заклещено между етажите на взривения блок в Днипро

0
Момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под развалините са останали и родителите ѝ, чиято съдба все още не е известна
Момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под развалините са останали и родителите ѝ, чиято съдба все още не е известна Снимка: Арсен Дзодзаєв / hromadske

Момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под развалините са останали и родителите ѝ, чиято съдба все още не е известна

Часове след руската ракетна атака срещу жилищен блок в Днипро спасителите успяха да свалят хванато в капан между етажите 23-годишно момиче. На снимките, разпространени от ТВ канала Hromadske, се вижда ужасеното момиче, заклещено в разрушения си апартамент на един от високите етажи, да стиска зелена плюшена играчка.

По-късно спасителите успяват да стигнат до нея със стълба и да я свалят, информира Actualno.

"Снимка, която просто преобръща червата ви", пише журналистката Кристина Коцира във Facebook.

От медията съобщават още, че през септември момичето е загубило любимия си на фронта, а сега под развалините са останали и родителите ѝ, чиято съдба все още не е известна.

"Моят дом, целият ми живот и спомени ги няма. Няма я котката, не се знае какво е станало с родителите ми", написа по-късно момичето в социалната мрежа, цитирано от "24 канал".

Отзовали се доброволци, които помагат при разчистването на отломките, разказаха пред Hromadske за първите часове след трагедията. "Истински ад само на една минута от дома ми", казва Валерий, който е дотичал до мястото 15 минути след взрива. "Беше сърцераздирателно, когато един мъж крещеше името на жена си в тълпата около половин час, надявайки се, че тя е отвън, а не под развалините. (...) Всичко беше тъмно, до блока беше невъзможно да се стигне, защото всичко наоколо беше покрито с арматура, бетон и стъкло. Хората започнаха да изгребват останките и да преобръщат изгорелите коли, за да може спасителната техника да се доближи до блока. В разрушените, висящи апартаменти хората все още викаха и светеха с фенерчета, паниката беше безумна“, спомня си още Валерий.

Лев, студент по медицина, който живее в съседство, също веднага се е отзовал на помощ. „Дойдох в медицинския център, инструктираха ме да правя превръзки на хората с леки наранявания. Доведоха ни една жена - нечия майка, тя искаше да я пуснем, плачеше, крещеше, искаше да се върне в блока, за да спаси детето си. Този глас все още кънти в главата ми. За съжаление не знам как е свършило това, психолозите отведоха жената”, споделя Лев.

Към момента на написването на този материал жертвите при атаката срещу Днипро вече са 23 души, 72 са ранени, а 43 са безследно изчезнали.

Междувременно заместник-кметът на Днипро Михаил Лисенко информира, че комуналните служби и служителите на Държавната служба за извънредни ситуации са успели да разчистят досега едва 45% от отломките и работата напредва бавно, защото почти не може да се използва тежка техника, налага се всичко да се прави ръчно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    джони
    Спрете се бе безумци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари