Спасиха четиригодишно момиченце 178 часа след земетресението в Турция

0
Малката Мирай от град Адъяман е жива и здрава
Малката Мирай от град Адъяман е жива и здрава Снимка: Twitter

Малката Мирай от град Адъяман е жива и здрава

Спасителите в турския град Адъяман успяха да извадят живо изпод развалините четиригодишно момиченце на име Мирай. Това обяви министърът на транспорта и инфраструктурата на югоизточната ни съседка Адил Караисмаилоглу на страницата си в Twitter, предава телевизионният канал NTV, цитиран от Агенция Фокус.

"На 178-ия час след земетресението в Адъяман бе спасена четиригодишната Мирай. Тя е жива и здрава", написа министърът.

По последни данни 31 643 души са загинали в резултат на опустошителните земетресения от 6 февруари, а 80 278 души са ранени. 6444 са разрушените сгради. В района продължават спасителните работи, разчистват се отломките. Спасителите все още регистрират признаци на живот под купчини бетон, въпреки факта, че е изминала повече от седмица от срутването, а температурата на въздуха пада до минусови стойности през нощта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари