Спам с логото на "Национална полиция" се разпространява в интернет

0
В писмото пише, че трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване
В писмото пише, че трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване

В писмото пише, че трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване

Във връзка със сигнал от гражданин, че по и-мейла си е получил писмо, озаглавено „Призовка за съд“, а при отварянето му то е илюстрирано с логото на ГДНП и подпис на директора, от полицията уточняват, че това е СПАМ. В съдържанието е посочено, че веднага трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване.

Във времето са получавани сигнали за такъв тип писма, адресирани от името и на други структури на МВР. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва и отварянето им, защото това може да крие риск за техните електронни устройства. Напомняме, че и-мейлите на вътрешното ведомство, както и на останалите институции, задължително съдържат разширението „.bg“, казаха от ГД "Национална полиция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари