Изпращат фалшиви имейли от името на МВР

0
Измамното съобщение е озаглавено като „Призовка за съд“
Измамното съобщение е озаглавено като „Призовка за съд“

Измамното съобщение е озаглавено като „Призовка за съд“

От полицията в Шумен предупреждават за изпращането на фалшиви имейли от името на МВР, по повод постъпил сигнал на гражданин, че е получил подобно съобщение на електронната си поща, озаглавено като „Призовка за съд“. При отварянето му то е било илюстрирано с „лого на главна дирекция на МВР, с подпис на съответния директор“.

В съдържанието на писмото е посочено още, че веднага трябва да се отговори на адреса на подателя, в противен случай ще следва тежко наказателно преследване.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен отбелязват, че подобни писма са „Спам“, като уточняват, че и преди са получавани сигнали за такъв тип съобщения, адресирани от името и на други структури на МВР.

Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма, те да се игнорират от получателя, да се маркират като „Спам“, да не се изпращат пари след комуникация в интернет с непознати, както и да се избягва отварянето на подобни съобщения, защото това може да крие риск за съответните електронни устройства. Имейлите на вътрешното ведомство, както и на останалите институции, задължително съдържат разширението „.bg“, припомнят от полицията в Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари