Спадът в посещенията на ресторантите и моловете е 80%

0
Това обяви адвокатът от "Има такъв народ" Радостин Василев след срещата си с бизнеса в Плевен
Това обяви адвокатът от "Има такъв народ" Радостин Василев след срещата си с бизнеса в Плевен Снимка: Dunavmost

Спадът в посещенията и оборотите на ресторантите и магазините в моловете е около 80 процента след въвеждането на зеления сертификат.

Това обяви адвокатът от "Има такъв народ" Радостин Василев след срещата си с бизнеса в Плевен, съобщиха от неговия екип.

"Подобна е ситуацията и в другите големи градове, твърдят от сдруженията на заведенията и на ритейл центровете. Затова държавата трябва да осигури социални и икономически мерки за компенсиране на засегнатите сектори", е коментирал Василев. Освен ресторантите и магазините, трябва да бъдат подпомогнати и другите засегнати бизнеси - хотели, СПА центрове, фитнесцентрове, детски центрове, школи за групови мероприятия, агенции за събития, туроператори и др., е допълнил той.

Бизнесът одобрява въвеждането на зеления сертификат, но както е в Европа - при над 75 на сто ваксинирани от населението. А не както е в момента в България. При 20 на сто ваксинирани, няма достатъчно хора със зелен сертификат, които да ползват услуги, са подчертали от бизнеса пред Радостин Василев.

В ситуация, в която разходите за ток нарастват 4 пъти, а мерките водят до почти нулев оборот за бизнеса, държавата не предприема абсолютно никакви действия да подпомогне туристическия бизнес - хотели, ресторанти, туроператори, туристически агенти. За тях в актуализацията на бюджета бяха гласувани 70 млн. лв. по предложение на ИТН, които все още не са осигурени от правителството. Не знаем защо се бави Министерството на туризма, след като парите ги има в бюджета, е подчертал Радостин Василев. Отделно имало гласувани средства за подпомагане на бизнеса в бюджетите на министерствата на икономиката и на финансите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари