Спад на желаещите да се ваксинират в Русенско

5
Шест "зелени коридора" ще работят през следващата седмица
Шест "зелени коридора" ще работят през следващата седмица Снимка: БНТ

Спад на желаещите да се ваксинират отчитат в Русенско

Зелени коридори за ваксиниране през уикенда и през следващата седмица са осигурени в Русенско, въпреки отчетения спад на желаещите да се ваксинират.

Днес от 09:00 до 15:00 часа всеки ще може да се имунизира в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, а от 10:00 до 14:00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. В неделя „зелен коридор“ ще функционира единствено в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде от 10:00 до 14:00 часа.

Шест „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 ще работят в Русенско през следващата седмица. Пет в Русе и един в Бяла. Ще работят и два мобилни имунизационни кабинета. Традиционно единият е към беленската болница „Юлия Вревска“ и той обхваща освен всички населени места от общината и тези в Две могили и Борово.

Другият е този на Регионалната здравна инспекция и той е насочен към възрастните хора на 75 години и повече, както и към трудноподвижните.  За целта обаче ще е необходимо желаещите да се записват на телефон: 0888138142.

Специализираният кабинет на РЗИ, намиращ се квартал „Здравец-Изток“ също ще работи, но след предварително записване. Всеки делничен ден от 09.00 до 15.00 часа в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „Байкал“ 12, ще се извършват имунизации.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ – 2 на ул. „Рига“ 35. В беленската болница „Юлия Вревска“ „зеленият коридор“ остава постоянно отворен и през работните дни от идната седмица. Той ще функционира между 12.00 и 18.00 часа.

 В дните от понеделник до петък включително от 08.30 до 11.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център „Медик консулт“ на ул. „Воден“ 6, а в Университетска болница „Канев“ в дните сряда и петък от 14.00 до 18.00 часа.

Същевременно от 08.30 до 12.00 часа в дните понеделник, сряда и четвъртък имунизации ще се извършват с ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“ в Медицински център – 1, бившата Втора поликлиника, намиращ се на ул. „Борисова“ 36.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    23
    Урсула фон дер Лайнен
    Да вярваш, че фармацевтичната индустрия се бори с болестите, е като да вярваш, че производителите на оръжие се борят за мир!
  • 3
    22
    Спринцовко Боцков
    А пък ей тук може да се насладите на ваксинирани спортисти: повечето малко са умрели (да не си помислите, че е от *ваксината*!), но има и щастливци, които само са осакатени за цял живот! линк: https://airtable.com/shrbaT4x8LG8EbvVG/tbl7xKsSUIOPAa7Mx
  • 4
    21
    Ваксина - за и против!?
    Страх ме е да се ваксинирам все още. Прекарах грипа с температура до 38° гр. за около две седмици. Антителата ми са 1000. След това и досега нямам грип, чувствам се добре здравословно. Защо трябва непременно да се ваксинирам в такъв случай? Според мен трябва всеки индивидуално да си преценява дали да си постави ваксината - въпрос на личен избор и след консултация при лекар, но с компетентно становище. Всеки организъм различно приема тези ваксини, които се виждат, че са все още експериментални, а не доказано лечебни за хората.
  • 5
    20
    Игра на коронавирус
    https://www.youtube.com/watch?v=ARkl0raM57Y
  • 5
    19
    до 18
    Карат го леко, ама в някоя паралелна вселена. Че и тук-там мои познати изпоизпукнаха след бустер. Аз го изкарах със сериозен дрисък /да ме простите/. Пиш през дупето една седмица. И руло тоалетна хартия да си бърша сополите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари