Социологическите агенции са като циганските оркестри

0
Лепваш една банкнота на челото на шеф-диригента и му поръчваш какво да ти свири
Лепваш една банкнота на челото на шеф-диригента и му поръчваш какво да ти свири

Социологическите агенции наподобяват циганските оркестри – лепваш една банкнота на челото на шеф-диригента и му поръчваш какво да ти свири.

Казвам това по повод на едно проучване на „Алфа рисърч“ от днес, което твърди, че българите не сме способни на бунт и въстание срещу статуквото, защото си нямаме доверие помежду си.

Не става ясно кой и кога е поръчал тоя сондаж на „Алфа рисърч“ и не се казва как точно са били формулирани пацифистките очаквания на поръчителя. Не се разбира и защо точно сега се задава въпроса за някакви предстощи и педполагаеми бунтове и въстания за каквито няма никакви податки и други сведения.

Или управниците разполагат с разузнавателна информация за предстоящи бунтове и безредици?

Мисля си, че ако по времето на Спартак, Великата френска революция или останалите известни революции и въстания би имало социологически агенции, тия бунтове и революции никога нямаше да се състоят. А доверие помежду си, ние, българите, никога не сме имали, но казват, че по време на Турското робство сме вдигнали някъде около 1600 въстания и бунтове, но по-голямата част от тях просто не са известни.

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари