Социолог от "Алфа рисърч": Ако самолетът гори, а стюардесата изхвърля багаж - какво ще си помислите?

1
Пътят към предсрочните избори е отворен, коментира Боряна Димитрова
Пътят към предсрочните избори е отворен, коментира Боряна Димитрова Снимка: БГНЕС

След арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия директор на пресцентъра на МС Севдалина Арнаудова в социалните мрежи веднага тръгнаха всякакви теории защо сега се правят тези задържания.

 24 часа задава следните въпроси:

1. Арестът на Борисов - защо точно сега, има ли връзка с други събития?

2. Как очаквате да реагира общественото мнение?

3. Ще разклати ли, или ще укрепи управлението, увеличава ли се възможността от предсрочни избори?

Отговаря социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова:

1. Няма толкова наивни, или заблудени хора, които да вярват, че няма връзка. Когато на карта е поставено бъдещето на света, всеки политически акт има значение единствено и само през тази призма. Ако самолетът гори, а стюардесата изхвърля багаж - какво ще си помислите - че тя е крадла, или че има връзка с аварийната ситуация? Искам да съм ясна - битката с корупцията е важна цел. Но моментът и начинът, по който беше извършен този арест, показва други цели - взривяване на прозападното мнозинство и оправдание за поредното снишаване. Градската десница ще получи "ареста на Борисов", петата колона - пожертвания национален интерес. А правителството - илюзията за народната любов.

2. Като при фойерверки - едни ще се радват еуфорично, други ще се възмущават, плашат или ще си запушват ушите. И едва след като се разсее пушилката, ще разберем какво точно се е случило. Дано да не е твърде късно.

3. Търсеният ефект е точно обратният: да се запушат пробойните, след като корабът започна да се пълни с вода от различни страни - вота на БСП против санкциите срещу Русия, "личните мнения" на бившия военен министър, пробива в мнозинството при гласуването на новите правила за шеф на БНБ и пр. С ареста на Борисов, т.е. на най-мразената фигура, зад борда беше хвърлен обаче последният спасителен пояс. Ако капитанът - президентът е решил, че това мнозинство трябва да бъде жертвано, пътят към предсрочните избори е отворен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    darkaveng
    Боряна Димитрова си знае "работата"! С голи гърди на амбразурата да защити ББ и ГЕРБ! А, и да заработи своите 30 сребърника, че олиото по 6 лв. и кусур е вече ...! Де гиди мисирки от "алфа", че и "рисърч", каквото и да означава това!
  • 4
    1
    любопитен
    Лена Бориславова кого е изхвърлила? Ясно ми е кой е самолета, ясно кой е пилота, само не ми е ясно Ленчето кого е изхвърлила. Нека изчакаме края на войната и самолетът да се приземи на аварийни, а ние сами на избори ще решим кого да изхвърлим
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари