Социалната комисия гласува нови правила за дистанционна работа

0
Ще обсъждат така нареченото право на изключване на работниците и служителите
Ще обсъждат така нареченото право на изключване на работниците и служителите

Ще обсъждат така нареченото право на изключване на работниците и служителите

Депутатите от парламентарната Комисия по труда, социалната и демографска политика ще обсъдят на второ четене промени в Кодекса на труда, свързани с работата от разстояние и така нареченото право на изключване на работниците и служителите. Законопроектът беше гласуван на първо четене в пленарната зала в началото на месеца. Комисията ще разгледа също, на второ четене, проект за промени в Закона за насърчаване на заетостта. Той предвижда намаляване на административната тежест, информира БНР.

Работникът или служителят не е длъжен да отговаря на инициирана от работодателя комуникация по време на междудневната и седмичната почивка, освен когато в индивидуалния или колективния трудов договор са уговорени условия, при които това е допустимо.

Това предвижда предложение за промени между двете четения за право на непрекъсната почивка, внесено от председателя на социалната комисия Деница Сачева и други депутати от ГЕРБ-СДС.

Елисавета Белобрадова от Продължаваме промяната-Демократична България предлага премахване на съществуващото в Кодекса на труда ограничение, според което броят на работниците, изпратени от предприятие, което осигурява временна работа в предприятие ползвател, не може да бъде повече от 30 на 100 от общия брой на работещите при него.

Божидар Божанов също от ПП-ДБ предлага промяната на мястото на работа за срок до 6 месеца при работа от разстояние да не се смята за изменение на трудовото отношение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари