Соня Момчилова: Идиокрацията - нашето неизбежно утре

2
Емили с тротинетката, провъзгласена за една от личностите на 2021 от БХК, е чудесна рецепта за модерен политик
Емили с тротинетката, провъзгласена за една от личностите на 2021 от БХК, е чудесна рецепта за модерен политик Снимка: Facebook

Емили с тротинетката, провъзгласена за една от личностите на 2021 от БХК, е чудесна рецепта за модерен политик

Гледам от вчера репортажите за тримата инфлуенсъри и момчето с проблем, и се питам: къде е проблемът?

Убедена съм, че Емили с тротинетката, която беше провъзгласена, заедно със сексуално амбивалетния си спътник в живота за една от личностите на 2021 от БХК и малко по-късно изгря, като лице на партия-приятел на ЛГБТ хората е чудесна рецепта за модерен политик.

Гледах я - окото и не мигна, когато се обяви за подведена и принудена, ако и ясно да се вижда от кадрите, как по Станиславски упражнява ролята на господар на домашен любимец.

После как преметна журналистите, че полицията я търси, за да и връчи документи за тротинетката...

Е, кажете, не е ли това модерния алгоритъм за извайване на политик? Нов, градски, прогресивен тип политик?

Взимаш субект с очевидни когнитивни дефицити, превръщаш го в герой и модел за успех и подражание, покровителстваш го, докато укрепне и придобие самочувствие на безмилостен господар, и го изстрелваш в парламента, да се бори за правата на себеподобните!

И още нещо тревожи аналоговия ми мозък: ако не беше жив човек а куче или дори игуана въпросния малтретиран персонаж в сензационния клип, дали сродните на Емили души щяха да останат така безучастни?

Давай, Емили! За теб ограниченията не важат! Ти си дръзновението на Идиокрацията, която е нашето неизбежно утре.

Овертроновият прозорец ще се изметне от пантите, добре, че медиите с уговорката как спазват журналистическата етика ни показват цензурирани кадри.

Само СЕМ, позовавайки се на вехтия член за "добрите нрави" и битката за възцаряването им, какво да прави, като добрите нрави станаха нещо друго, различно от клишетата с които Емили, Куката и Чеченеца воюват? А и БХК не се колебае да иска оставки, почувства ли се някой със или без тротинетка ограничен в правата си.

Соня Момчилова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    daskal
    Много страшен е изводът, че идиокрацията е неизбежното ни утре, защото процесът ще е бърз, а отминаването на крайния му ефект ще е дълго. Безмилостно напористи и безскрупулни са! В момента дори аз аз самият популяризирам този тежко болен (ментално, емоционално и морално) хермафродит и неговите НЕамбивалентни приятели-органи, като ги коментирам. Механизмите на природата за прочистване сработват по-бавно, но неизбежно ще се задействат. Дори не мога да си представя общество от подобни създания. Все пак нормалността не може да разширява безкрайно обхвата си, а идиокрацията така или иначе ще се самоунищожава. И това ще е дълго и мъчително.
  • 1
    1
    Името ми
    Амин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари