Собствениците на заведения очакват фалити

0
Секторът иска обезщетения за служителите в размер на 80% от заплатата
Секторът иска обезщетения за служителите в размер на 80% от заплатата

От Сдружението на собствениците на заведения в България заявиха, че ако наложената от Здравното министерство мярка се удължи след 12 ноември, ще има масови фалити в сектора.

За засегнатите, спасително решение е възможността да работят при намалено работно време - до 24 ч., предаде БНТ.

Александър Мазнев е управител на кафе-бар във Варна. Неговото заведение е от тези, които ще могат да продължат дейността си за периода, но с намалено работно време и при строги хигиенни мерки.

Александър Мазнев: "Тъй като нашата клиентела е по-скоро млади хора, които са по-свободолюбиви, по-смели, бих казал, че не се притесняват. Напротив - искат да излизат".

Затварянето на нощните заведения за втори път тази година ще има сериозни последици не само за собствениците на клубове, но и за всички свързани с този бизнес.

Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружението на собственици на заведения:" Съкращението на персонал вероятно вече са започнали. Лошото е, че тези хора не могат да се възползват от правото си на обезщетение, защото вече са били веднъж на борсата. В момента искаме единствено служителите ни да бъдат обезщетени с мярката 80 на 0 - 80% от заплатите да им бъдат преведени директно, плюс, разбира се осигуровките за този период".

Собствениците на заведения са единодушни, че със загубите от април и май и работата с намален капацитет през последните месеци, рискът от масови фалити в сектора е голям.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари