Собствениците на фитнеси не се разбраха със Сачева за мерките

1
е ни реши проблема, просто ни каза всички неща, които можем да прочетем в пресата, недоволстват инструкторите
е ни реши проблема, просто ни каза всички неща, които можем да прочетем в пресата, недоволстват инструкторите Видео: NOVA

Собствениците на фитнеси останаха недоволни след среща със социалния министър Деница Сачева, съобщава NOVA

От бранша настояват за директна финансова подкрепа за възстановяване след кризата с коронавируса. Исканията им, обаче, не бяха приети.

Протести към този момент не се очакват, тъй като от бранша се надяват да успеят да стигнат до консенсус чрез преговори. Те настояват за директна финансова помощ, с която отново да се изправят на крака. След среща със социалният министър обаче останаха разочаровани. По думите им са получили предложение да се възползват от съществуващите вече мерки, като например 60/40.

Фитнес залите отвориха врати в края на май, при много стриктни мерки. Голяма част от клиентите обаче все още се страхуват да се завърнат. Така загубите са огромни, а надеждите за приходи, с които да се възстановят, вече са изчерпани, твърдят от бранша.

Собствениците на фитнеси настояха за директна финансова помощ. А премиерът Бойко Борисов им осигури среща със социалния министър Деница Сачева. Предложенията обаче не ги очароваха.

„Не ни реши проблема, просто ни каза всички неща, които можем да прочетем в пресата. За грантовете за схемите на грантовете, за 60/40. Ние искахме нещо, което ще работи от утре за нашия сектор, който ще фалира. Нищо такова не получихме. Поредното министерство, което беше грешното”, обясни председателят на „Българска асоциация здраве и фитнесПетър Ангелов.

Така опитите им за преговори с правителството обаче ще продължат. Сега от бранша отново настояват за среща с премиера Бойко Борисов, за да чуе исканията им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари