Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

1
Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията
Ще подкрепим бюджет, в който да се отделят повече пари за армията

ГЕРБ с извънреден брифинг

На извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор „Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана и решенията взети на КСНС да бъдат подсигурени с реални средства за отбрана.

Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 10 точки, за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците и ще ги подкрепим в парламента. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номера", каза лидерът на партията Бойко Борисов, предава NOVA.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", посочи Борисов.

Борисов припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни.

В първия ни мандат платихме кугарите, спартаните, пантерите. Платихме всичко, което сме поръчвали тогава за боеспособността на българската армия. Ако видим подобна сума в бюджета, ние ще я подкрепим. Иначе всичко друго са оправдания и голи обещания", каза още Бойко Борисов.

Според него не се прилагат мерки за справяне с инфлацията. „Много е вероятно до догодина държавата да е счупена”, твърди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за незаконното подслушване на политици.

Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. В резултат, на което ние загубихме процент на изборите. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС, за което им благодарим", посочи Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари