Собствениците на "Ферари" даряват 10 милиона евро в борбата с коронавируса

1
Фамилия Аниели обяви, че ще подпомогне финансово Италия в борбата с овладяване на заразата от COVID-19
Фамилия Аниели обяви, че ще подпомогне финансово Италия в борбата с овладяване на заразата от COVID-19 Снимка: Reuters

Фамилия Аниели обяви, че ще подпомогне финансово Италия в борбата с овладяване на заразата от коронавируса COVID-19. Това беше съобщено във вторник вечер от говорител на фамилията.

Аниели ще дарят 10 милиона евро на Италианската национална служба за гражданска защита. "Това са хора, които оперират в извънредна ситуация на национално ниво и главно в Торино и региона Пиемонт", съобщиха Аниели, цитирани от Дневник.

Италианската фамилия е собственик на автомобилните производители "Фиат" и "Ферари". Освен това притежава още редица други компании, както и футболния клуб "Ювентус".

Дарението от 10 милиона е от фамилия Аниели, докато компаниите от групата "Фиат-Крайслер" и другите бизнеси на семейството ще подпомогнат Италия по друг начин.

"Ферари", "Фиат-Крайслер", модната къща Ermenegildo Zegna и други компании са осигурили 150 респиратора, медицинско оборудване и други материали, които ще бъдат доставени в Италия.

Компанията за отдаване на автомобили Leasys дава безвъзмездно коли на Италианския червен кръст и Националната асоциация за публична помощ, за да може да се доставят храна и лекарства на болни и възрастни хора.

Холдингът Exor, собственост на фамилия Аниели, който управлява активи на стойност над 166 милиарда евро, също се включва в помощта към страната. Беше съобщено, че компанията проучва възможно закупуване на медицинска апаратура и ще съдейства, за по-бързото закупуване и внос в Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари