Собственици на имот заградиха улица

0

Собственици на имот заградиха достъпа до улица, защото Столична община не им платила отчуждаването.

Става дума за ул. ''Константин Петканов'' в столичния кв. Витоша, район Лозенец.

Преди 20 години общината е построила улицата върху техния имот неправомерно, без да им бъде изплатено отчуждаването. През 2010 г. собствениците на имота печелят дело за обезщетение, което обаче Столичната община отказва да плати. Следват 9 години, през които общината не спазва решението на съда. Затова днес собствениците решават да затворят улицата, разказват в социалната мрежа Фейсбук.

Всичко е легално - те са влезнали в имота си с документ от ЧСИ, имат право на заграждане, тъй като улицата е в частен имот.

От общината са предложили на хората да купят имота им, но на половината сума присъдена по делото. Това е приемливо само за хора, чиито имоти са били иззети и не са били обезщетени или за хора без друг избор, пише stolica.bg.

Но собствениците на въпросния имот имат влязло в сила съдебно решение и очакват от общината да го спази. Според тях улицата ще продължи да функционира като улица в кв. Витоша, след като бъде отчуждена и сумата изплатена.

Дотогава ще има ограда и движение по нея няма да има. Според живущи в района точно тази улица се използва от целия квартал, и те в момента няма от къде да минават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари