Собственикът на Victoria's Secret се разделя на две

0
Разделянето ще позволи на отделните компании да се фокусират по-добре върху растежа и ще даде повече финансова гъвкавост в променящия се пейзаж на търговията на дребно
Разделянето ще позволи на отделните компании да се фокусират по-добре върху растежа и ще даде повече финансова гъвкавост в променящия се пейзаж на търговията на дребно Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Bath & Body Works и Victoria's Secret ще действат като две независими компании, за да се фокусират по-добре върху растежа, съобщава L Brands Inc, цитирани от Инвестор

L Brands Inc обяви, че планира да се раздели на две публично търгувани компании - Bath & Body Works и Victoria's Secret, след като търговецът на дребно реши да не продава марката бельо, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че е получила запитвания и е провела дискусии с множество потенциални купувачи, когато обмисляше отделяне или продажба на Victoria's Secret.

Очаква се процесът по разделяне на компанията да приключи през август. Топ шефът на L Brands Андрю Меслоу ще ръководи Bath & Body Works, а главният изпълнителен директор на Victoria's Secret Мартин Уотърс ще оглави самостоятелния бизнес с бельо.

L Brands също така очаква продажбите за първото тримесечие, приключило на 1 май, да нараснат до малко над 3 млрд. долара в сравнение с 1,65 млрд. долара година по-рано. Ръст на приходите отчитат и двата бизнеса на компанията.

Разделянето ще позволи на отделните компании да се фокусират по-добре върху растежа и ще даде повече финансова гъвкавост в променящия се пейзаж на търговията на дребно, казват от L Brands, пише Bloomberg.

Компанията не дава оценка на двете отделни фирми. Тя не коментира и оценката, която е направила на офертите за покупката на бизнеса с бельо, който се опитваше да продаде в продължение на около година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари