Еврото и паундът отново поевтиняват спрямо долара

0
Общата европейска валута днес сутринта се търгува срещу американската на ниво $1,2027 за евро в сравнение с $1,2049 за евро в края на предишната сесия
Общата европейска валута днес сутринта се търгува срещу американската на ниво $1,2027 за евро в сравнение с $1,2049 за евро в края на предишната сесия Снимка: Pixabay

В хода на валутната търговия във вторник щатският долар поскъпва спрямо еврото, британския паунд и йената

Общата европейска валута днес сутринта се търгува срещу американската на ниво $1,2027 за евро в сравнение с $1,2049 за евро в края на предишната сесия, информира Money.bg

Британската лира стерлинг във вторник струва 1,3894 долара при курс $1,3925 за паунд при затваряне на търговията в понеделник. Днес паундът се разменя срещу 1,1553 евро срещу 1,1556 евро в края на вчерашната сесия.

Курсът на долара спрямо японската национална валута възлиза на 106,83 йени спрямо 106,76 йени предния ден.

Индексът ICE Dollar, който измерва стойността на щатския долар спрямо шест основни световни валути, нараства с 0,22%. Показателят WSJ Dollar, който проследява динамиката на долара спрямо 16 основни световни валути, също добавя 0,22%.

Инвеститорите продължават да следят съдбата на новия пакет от мерки за подкрепа на американската икономика, който миналия уикенд беше одобрен от Камарата на представителите на САЩ. Както отбелязва CNN, Сенатът е изправен пред необходимостта да приеме закон за новите стимули преди средата на март, когато изтича крайният срок за изплащане на обезщетения за безработица.

Междувременно безработицата в Япония през януари остана на най-ниското си ниво от юли насам - 2,9%, информира Trading Economics.

Инвеститорите също така очакват публикуването на данни за продажбите на дребно в Германия през януари и равнището на безработица в страната през февруари. Освен това ще бъдат публикувани предварителни данни за промените в потребителските цени в еврозоната през февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари