Собственикът на "Еконт": В Кирил Петков разпознах нещата, които искам да виждам в един лидер

1
Николай Събев подчерта, че не е допуснал фирмата му да се използва за политически цели
Николай Събев подчерта, че не е допуснал фирмата му да се използва за политически цели Снимка: © Youtube / TEDx Talks

Николай Събев подчерта, че не е допуснал фирмата му да се използва за политически цели

В Кирил Петков разпознах нещата, които искам да виждам в един лидер, обяви в студиото на „Лице в лице“ бизнесменът и собственик на „ЕконтНиколай Събев, който ще води листата на „Продължаваме промяната“ в Русе.

Преди дни бившият икономически министър посочи именно неговото име като потенциален министър на транспорта. „Имахме няколко часа дискусии за това колко е важно да ускорим оборота на движение на стоки и пътници и как това ще подобри жизнения стандарт. Именно тези наши разговори са провокирали Кирил да каже, че ако има възможност би ме поставил на този пост. Няма сделка, има мечти и те са близки до реалността“, коментира Събев.

Той приел предложението заради „възхищението“ си от работата на служебния кабинет, в който Кирил Петков и Асен Василев бяха министри. Събев подчерта, че от началото на своя бизнес се старае да работи по модел, който да е независим от неговата личност: „ За да бъде независима тази фирма и устойчива, аз не допусках тази бизнес структура да бъде използвана за политически и други цели, тя е само бизнес и с радост казвам, че тя може да живее без мен“.

Според Събев „30 години българската държава е игнорирала развитието на транспортния бранш и публичните ангажименти на държавата са близки до нулата“. По думите му пътищата „трябва да се разтоварят“, като за целта могат да се предложат на пътуващите подходящи алтернативи.

Относно програмата на коалицията, бизнесмена обясни, че активно се работи по нея и има много експерти, които искат да помогнат. Относно транспорта, кой коментира, че тя е напълно готова.

Събев категорично отрече някога да е имал офшорна фирма и с най-голямо удоволствие ще подпише договора за почтеност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук