Собственикът на "Биволъ" обмисля да съди прокурор Евгения Станкова

1
Асен Йорданов нарече твърденията на прокуратурата "политическа поръчка за репресия"
Асен Йорданов нарече твърденията на прокуратурата "политическа поръчка за репресия"

Асен Йорданов нарече твърденията на прокуратурата "политическа поръчка за репресия".

Собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов обмисля да заведе дело за клевета срещу прокурор Евгения Станкова по повод твърденията, че е имало таен чат през "Телеграм" между него и един от обвинените за кибертероризъм – собственика Иван Тодоров, търговския директор Георги Янков и служителя Кристиян Бойков.

"Аз съм визиран в това изявление като собственик на "Биволъ". Иван Тодоров изобщо не го познавам, "Телеграм" никога не съм ползвал в живота си. Не познавам никой от "ТАД груп". Абсолютно никога не съм имал никакъв контакт с тях и никакви тайни чатове не сме правили. Не сме получавали две седмици предварително никакви данни от НАП. Получихме ги, когато ги получиха всички медии", заяви пред "Дневник" Асен Йорданов.

"Това се прави с много зловеща цел – подготовка за репресивен удар срещу "Биволъ"

от спецпрокуратурата. Никой не ме е потърсил да ми зададат елементарни въпроси. Такива обвинения не се правят случайно. Явно подготвят унищожение на "Биволъ". Един удар срещу една свободна медия като "Биволъ" по някакви тотално изфабрикувани обвинения е най-зловещ пример на сталинско мракобесие от най-тежките години на диктатурата, в която сме живели в предишния режим. Явно подготвят такава действителност в България", коментира Йорданов.

Той заяви, че смята да заведе дело за клевета и прокурор Станкова да доказва в съда как е провел таен чат с "ТАД груп", "как съм използвал "Телеграм" и т.н.

"Явно целят отвличане на вниманието от истинската причина за теча

Факт е, че в две телевизии, които са близки до властта, публикуваха тази информация с паролите за достъп", каза Йорданов.

Той нарече твърденията на прокуратурата "политическа поръчка за репресия", която идва от хората, които управляват страната; от тези, за които "Биволъ" е неудобен, защото разкрива корупционните сделки, сенчестите връзки с организираната престъпност и мръсните дела от тяхната биография.

Асен Йорданов каза, че и направил проверка и е установил, че и неговите лични данни са изтекли от НАП. "И аз съм потърпевш. Мога да водя дело", каза Йорданов и добави, че ще сезира ЕС, ЕК и посолствата в България на демократичните държави, "защото това може да се случи утре на всеки, когото си нарочат".

По-рано днес на страницата на "Биволъ" във фейсбук бе публикуван кратък коментар по темата:

"Прокуратурата днес избълва поредната порция дивотии срещу нас. Имало било "таен чат" между нарочения хакер и "собственика на Биволъ". Всички наши чатове са тайни, а освен това са и анонимни. Разследващата журналистика се базира на стриктно спазване на тайната на източника. "Биволъ" винаги е спазвал етичните норми на професията и разкритията ни са изключително в полза на обществения интерес. Особено внимаваме да не засегнем никого извън въвлечените корупционери на власт, които са обект на нашите материали", пишат още от "Биволъ".

"Инсинуациите на Цацаров/Пеевски са поредната фаза от свинското отмъщение за нашите разследвания, които разкриват мащабите на мафиотското превземане на държавата", подчертават от "Биволъ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари