Асен Йорданов от ”Биволъ”: Прокурор и лидер на политическа партия поръчаха убийството ми

1
Засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен и те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан, разкри журналистът
Засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен и те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан, разкри журналистът Снимка: "Биволъ"

Засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен и те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан

"Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа, че поръчител на поръчката за покушение или срещу здравето, или срещу живота ми е прокурор, който е на високопоставена позиция в съдебната власт. Това го установиха полицаите, тоест чрез техни методи и средства, специални разузнавателни средства и така нататък, се оказа, че поръчителят е прокурор, допълни Йорданов."

Това каза собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов пред Телевизия 7/8.

"Срещу мен имаше и покушение с опит за убийство и тогава се оказа, че поръчител е лидер на българска партия. Относно първия случаЙ с прокурора, тогава той стигна до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Имаше дисциплинарки, имаше предложение за прекратяване на правомощията му във Висшия съдебен съвет, но след лобирали за него, Висшия съдебен съвет не го отстрани. Относно лидера на политическата партия, който ме поръча, така или иначе производството, което се водеше от прокуратурата по член 115 от НК, не можа да събере достатъчно доказателства, така че да го изправи пред съда", каза още Асен Йорданов. Последният уточни, че покушенията срещу него са се случили по време на управлението на тройната коалиция - ДПС, НДСВ и БСП.

"До момента никога не съм научавал, когато се е подготвяло нещо сериозно, като покушения срещу мен. Единият път само успях да разбера, тъй като бях взел специални мерки за сигурност и фактически засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен. Тогава, след като успях да ги засека, те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан", допълни той.

"Преживявал съм опит за убийство, опит за покушение, и съдебни дела, и заплахи, всичко това през цялата си журналистическа практика. Рязали са ми гумите на колата и когато съм карал със 140 км на магистралата, ми се пукала нарязана гума. Срещу мен е имало и нападения, не се самоизтъквам, но с тази практика, това не е добра атестация за страната въобще и може би е една от причината да сме в момента на 112-то място по свобода на словото", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари