Собственик на русенска бензиностанция прогнозира голям скок на цените на горивата

6
Според Венцислав Пенгезов горивата ще поскъпнат с 20%
Според Венцислав Пенгезов горивата ще поскъпнат с 20% Видео: КИС 13

През ноември добивът на нефт ще бъде намален с 2 милиона барела дневно

Това прогнозира собственик на бензиностанция в Русе, след като стана ясно, че от следващия месец добивът на нефт ще бъде намален с 2 милиона барела дневно.

Според Венцислав Пенгезов, това може да доведе до около 20% ръст, което неминуемо ще се отрази и на цените за крайния потребител.

Още през този месец добивът на петрол беше намален символично, но сега количества от 2 млн. барела на ден трудно ще могат да бъдат компенсирани, дори ако търсенето се задържи на същото ниво, коментира Венцислав Пенгезов, който с безпокойство следи случващото се.

При тази ситуация, не може да се очаква от държавата да предприеме мерки, ако цените тръгнат нагоре, смята още той.

Според него, трудно можело да се прогнозира с колко би се покачила цената за крайния потребител, тъй като на българския пазар липсвала реална конкуренция.

Според анализатори, единственият начин да се компенсира очаквания недостиг на петрол от ноември е ако се освободят необходимите количества от Венецуела и Иран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Ей
    На тая държава Путин да и рясне две гюлета и всички ще се напрогнозират,и налапат, та всичко да си дойде на мястото
  • 5
    8
    Ннннн-да
    Цените ги вдигат първо журналистите.Прогнозирате,говорите глупости и след седмица е факт.После пищите,че у нас по скъпо от Европа.Картелите...добре ли ви плащат?
  • -16
    7
    Зеленски
    Да го убиват вече тоя гнусния Путю че да се кротнат цените на горивата.
  • 3
    6
    QRS
    Има ли още хора да зареждат на неговата "бензиностанция' ?
  • 0
    5
    Шейх Салман
    Пенгеза ги разбира тия работи, чува петела дет се вика. Барели от по 200 милиарда е развъртал, не го мислете него, себе си вижте. Той ако реши ще изкупи всичкия нефт на Иран и Венецуела за 100 години напред!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари