Собственик на пекарна в Русе: С 12 риби трябва да нахраня хиляда човека. Такъв е мачът

18
Не могат да вземат от нас, защото ние нямаме какво да даваме повече след 2 години ад, допълва хлебопроизводителят
Не могат да вземат от нас, защото ние нямаме какво да даваме повече след 2 години ад, допълва хлебопроизводителят Видео: NOVA

Червената лампичка за вдигането на данъците свети все по-червено.

Следващото редовно правителството ще трябва да избира дали да увеличи данъците, да реформира разходите, или да увеличи дефицита и дълга. Тази прогноза даде през седмицата служебният министър на финансите Росица Велкова, предава NOVA.

В момента България е сред страните с най-ниски данъци в Европа. Най-общо те се делят на два вида. Едните са тези, които всички усещаме и виждаме на фиша на заплатата си всеки месец. Такива са здравните и социалните осигуровки, които се удържат, данъкът върху дохода, който е 10% и данък печалба за фирмите.

Вторият вид данъци са непреки. Като ДДС и акциза, митата. С актуализацията на бюджета през тази година се премахна ДДС-то за хляба и брашното, намалени от 20 на 9% бяха и ставките в опит на управляващите да се преборят с високите цени и драстичните разходи, които бизнесът и хората трябва да правят заради високите цени на енергоресурсите.

Ще поскъпне ли хлябът ни и възможно ли е да се върне отново стандартният данък както за брашното, така и за хляба? Хлебопроизводители казват, че от две години са на ръба на оцеляването.

Малка семейна пекарна в центъра на Русе. Хлябовете, които се произвеждат, са почти бутикови - от такива с бяло брашно и жива закваска, до по-специалните от ръж и лимец. И въпреки редовната клиентела и нулевата ставка на данък добавена стойност за брашното и хляба, търсенето все повече спада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    до 11
    Чубрица и ароматни подправки се слагат когато тестото е "изтървано" - превтасало. Не, че е отровно, но вони на дрожди, че не се трае.
  • 1
    14
    Такъв е резултата.
    "Няма лоша реклама!" - търговски постулат от миналото. Все пак и с тази платена реклама ще има любопитни клиенти, които да опитат артикулите на Жулиен. Дано пък да му стигнат 12-сет ... хляба, за да изхрани гладните русенци.
  • 10
    13
    Пепо
    Ще е хубаво, зад приказките, Жулиен да представи и някакъв анализ на себестойността. Има десетки баничарници, които успяват да се издържат прилично при цена 1-1.50 за закуска. Какво брашно, масла и колбаси използва той, че цената му да е 3 лева? Някъде от Марс ли ги доставя? Брашно като брашно. Това, че иска да е на центъра, лъскав фейс на баничарницата... хубаво е, но тук фасона с имиджа не минава. "Аз съм лъскав гъз, защото си купувам си банички от Жулиен". Ти си хлебарница Жулиене, продаваш хляб и закуски. И доходите на семейството ти и работещите ще са като за такъв род бизнес. След... онези времена, да беше станал програмист, а не баничар, тогава може би нещата щяха да са други. Успех иначе, нищо лично, адмирации за всички, които си изкарват хляба с труд, а не с шмекерлъци.
  • -6
    12
    Пенчо
    Браво на майстора.
  • 4
    11
    Преди много години
    Бе там, седнал съм с Халваджиян пред заведението му. Още бяха съдружници. Обсъждаме нещо, телефона му звъни. И го чувам арменчето как нарежда : "Слагай чубрица, слагай".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари