Собственик на автокъща: Колите втора употреба са поскъпнали с до 50%

2
"Ако преди сме вкарвали от една-две държави, сега внасяме от няколко", коментира Велизар Митков
"Ако преди сме вкарвали от една-две държави, сега внасяме от няколко", коментира Велизар Митков Снимка: bTV

"Ако преди сме вкарвали от една-две държави, сега внасяме от няколко", коментира Велизар Митков

Брекзит, пандемията, кризата в Украйна - това са част от факторите, които влияят на автомобилния пазар.

„Ръстът на търсенето на коли втора употреба се увеличава. Цените са между 30% и 50% по-високо. Ако преди сме вкарвали от една-две държави, сега внасяме от няколко“, коментира Велизар Митков, собственик на автокъща, предава bTV.

Скокът в цената се дължи и на намаленото производство на нови превозни средства.

Забавянето на произвеждането на нови автомобили е заради войната в Украйна, тъй като там бяха много от заводите за производство на частите. Сега се преместиха в Африка, но ще отнеме време“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 3
    Ако си направиш сметка колко пари си хвърлил за ''крепене на МОНДЕО то , и ядовете по сервизите ,ще се хванеш за главата ! Друг е въпросът ,че за 40 000 ,няма нищо ! Цените са от 55 000 и даже 60 000 нагоре ! И то за ''Базов модел '', а екстрите ще те убият !
  • 4
    4
    ...
    ще си мечтаете за 300 000 км. връщат го от по 600 хиляди нагоре. и вината е в Българина, той обича да бъде лъган. като види истинските км. не купува, връщаш мъ километража и веднага се продава. а като си я знаеш реално каква е по друг начин ще подходиш с поддръжката.
  • -3
    3
    Де да знам
    Аз 40 000 лева за нов автомобил няма да дам никога. За около 3000 лева се намират великолепни автомобилчета. Караш 5 години и заминава на вторични. Сваляш му само газовата за следващата кола. Даже масло не сменям. Първото ми Мондео ме вози почти 9 години. И щеше поне още толкова ако не беше се повредил съединителя. И да ви кажа - Мондео комби, е и Мерцедес няма такава возия.
  • 10
    2
    до 1
    Какви 150 000 говориш, 15-20 годишни дараци на по 75 000, карани от баби-пенсионерки само до църквата и Лидъл.:) Като им прочетат компютъра, виждаш, че са на по минимум 300 000.
  • 11
    1
    Ебал съм вЪ!
    Дръжте си дараците. По-добре евтина, но нова (дачия, рено, форд) от магазина, отколкото *нов внос* на 15+ години и на ... 158 000 километра!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари