Снегът изпревари метеорологичната прогноза

0
По предварителни данни трябваше да завали днес по обяд, а заваля още през нощта
По предварителни данни трябваше да завали днес по обяд, а заваля още през нощта Видео: БГНЕС

Снегът изпревари метеорологичната прогноза за Старозагорска област.

По предварителни данни трябваше да завали днес по обяд, а заваля още през нощта. На места снежната покривка е около 2-3 см., предаде кореспондент на БГНЕС.

Дежурният в областно пътно управление съобщи за БГНЕС, че към момента няма проблем с трафика и всички пътища са проходими - на прохода "Шипка" вали сняг, пътното платно е заснежено, обработено е, движението е без ограничения. Температурата там е най-ниска в областта - минус 12 градуса.

Същото е положението и на Прохода на републиката - "Хаинбоаз", снежно време с температура от - 10 градуса. Магистрала "Тракия" е проходима, движението се извършва при зимни условия. Очаква се днес през деня снеговалежът да се усили и да образува по-сериозна снежна покривка. Заради ниските температури има голяма опасност на места да се заледи, което допълнително да създаде опасности по пътя. От полицията призовават всички шофьори тръгнали на път днес да са изключително внимателни и да се съобразяват с метеорологичната обстановка. От там дават и съвети на водачите относно подготовката за път: добре е в резервоара да има достатъчно гориво, за да не се стигне до измръзване при евентуално спиране на трафика заради инцидент, или за почистване на пътното платно. Задължително е автомобилите да са със зимни гуми, резервоара за чистачките да е зареден със зимна течност за почистване на стъклото. Също така съвета е да не се предприема пътуване, което не е наложително, до приключване на снеговалежа и доброто почистване на пътищата.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари