Снайперисти се включват в охраната на изборите

0
Спецполицаи, въоръжени до зъби, ще се качат на покривите на близките сгради около НДК, откъдето ще следят за реда
Спецполицаи, въоръжени до зъби, ще се качат на покривите на близките сгради около НДК, откъдето ще следят за реда Снимка: DarikNews

Снайперисти се включват в охраната на Националния дворец на културата в изборната нощ на 5 октомври. Спецполицаи, въоръжени до зъби, ще се качат на покривите на близките сгради около Двореца, откъдето ще следят за реда. На предишните парламентарни избори снайперисти бяха разположени върху близък хотел и жилищна кооперация, за да се осигури охраната и от въздуха.

Иначе традиционно мерките за сигурност в следобедните часове на 5 октомври ще затегнат Националната служба за охрана и полицаите от столичните управления. Около 100 ще са държавните гардове, които ще дежурят за спокойствието на партийните лидери и кандидати за депутати в залите на НДК и в партийните централи, където ще чакат финалните данни от екзит половете за вота. Освен това ще бъдат построени специални пропускателни постове около Двореца, така че да не се допускат външни лица без необходимите пропуски. Обикновено периметърът на загражденията е около 20 метра от централния вход, но този път се очаква да стигне отвъд фонтаните, както и да бъде заварден входът за зала 6 от западната фасада на НДК.

Преди година и половина при предишните предсрочни избори се наложи да се викнат и допълнителни сили от жандармерията заради протестиращи, които заградиха целия площад и замеряха политици и журналисти със сурови яйца, домати и бомбички. Тогава само за минути край НДК се изсипаха няколкостотин униформени, а достъпът до сградата бе силно ограничен. Барикадите този път ще бъдат сложени не на 5 октомври, а още в деня за размисъл - в събота.

Освен предстоящите заграждения НДК не става за разходки и заради ремонта на целия площад, който ще продължи чак до края на годината по информация от общината. Полицията ще затвори и всички паркинги около деня на изборите като допълнителна мярка за сигурност. Булевард „Витошка" пък ще бъде ограничен поне до края на пресконференциите в НДК. Цели три дни след това обаче остава охраната на Двореца, защото Столичната районна избирателна комисия се помещава там, а в нея пристигат протоколите на всички секции в София.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари