Смяната на шефа на НСО: Ген. Владимиров подозира, че управляващите искат да сложат човек, който „да изпълнява поръчки“

0
Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Емил Тонев
Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Емил Тонев Снимка: Клуб Z

Той не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Емил Тонев

Сега по политически причини искат да сменят директора на НСО, а това не е здравословно за службата“.

Така бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Димитър Владимиров коментира в предаването „120 минути“ последния скандал около службата.

Премиерът Крили Петков поиска президентът Румен Радев да смени настоящия шеф ген. Емил Тонев заради предоставени от службата записи от камерите на Министерския съвет на прокуратурата. Радев обяви, че няма намерение да сменя ръководството на НСО, а докладът, приложен към искането на МС, е „повърхностен“.

Ген Владимиров обяви, че не се съмнява в професионализма и етиката на ген. Тонев, но подозира, че управляващите искат да сложат човек, който „да изпълнява поръчки“.

Ген. Димитър Владимиров управлява НСО 12 години – от 1992 до 2004 г. Той коментира, че е бил принуден да напусне: „Беше главен секретар Борисов и с още двама олигарси, и с участието и на Първанов изиграха една сценка“.

По думите му президентът Георги Първанов го е „продал“. Предложил му първо да стане секретар по сигурността в президентството, а после – аташе в съседна държава, но ген. Владимиров отказал.

Тогава той прогнозирал, че Борисов ще стане политик, защото „много хубаво лъже“.

В рамките на 4-5 месеца се опита 10 пъти да ме излъже и даже ми каза в очите: аз си правя имидж, една лъжа ще повтарям по 100 пъти, докато не стане истина… гьобелсовата позиция“, каза бившият шеф на НСО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари