Служители на ТЕЦ - Русе: Целият град може да остане без парно

5
Протест на служителите на ТЕЦ - Русе
Протест на служителите на ТЕЦ - Русе

Протест на служителите на ТЕЦ - Русе

Служители на "Топлофикация - Русе" организираха днес мирен протест пред сградата на дружеството в крайдунавския град.

"Искаме да се преразгледат териториалните планове за справедлив преход, които дори не сме виждали. Ние не можем за толкова кратко време - до 2026 г., да преминем на друг вид гориво освен въглища. Искаме да има обществено обсъждане, в което да участваме. Ако продължава намаляването на емисиите с темповете, за които се говори, ТЕЦ - Русе през 2026 година ще трябва да спре работа. Това означава, че 20 000 абоната ще останат без топлоенергия и топла вода", заяви Елена Млеченкова - председател на синдикалната организация към КНСБ в Топлофикация-Русе.

Тя заяви, че подкрепят исканията на всички енергетици в страната. По думите ѝ в "Топлофикация-Русе" работят около 400 души.

Служителите скандираха "Оставка" и заявиха, че утре отново ще излязат на мирен протест пред сградата на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    Никой
    При новите системи когато тръбите минават през площадките вертикално парно има които иска другите не плащат нищо.Въпреки увеличението не е скъпо . Никой от нашият вход не се е отказал.И отчитането е с един топломер в жилището. Има и доволни абонати на ТЕЦ Русе.
  • 4
    18
    Hshd
    Затваряйте , не се чудете. Няма какво да палшите. Ама не ви стиска, дано не ви удовлетворят исканията пирани мръсни.
  • 6
    17
    Спокоен
    При топлоснабдяването проблемът е в недомисления закон за енергетика приет по времето на НДСВ. Според този закон няма никакво значение искаш ли тази услуга. Ти си длъжен да я плащаш. Ама ако ще и да си умрял. Сметките вървят. И тук настъпва деликатния момент, че ако все някога оправят закона и 10 000 русенци в чужбина спрат да плащат сметките на останалите, цената ще е по 50 спрямо отоплението с ток. Просто тази технология на стотици години е неефективна и ненужна. Колкото по бързо се затвори този ТЕЦ, толкова по малко напрежение ще се натрупва.
  • 7
    16
    01
    На ТЕЦ Русе, услугите станаха безбожно скъпи. Сега, като решиха да ги затварят се сетиха за хората, а преди години принудиха масово хората да си махнат радиаторите и да сложат печки на дърва. Защо тогава не измислиха някакво решение хората да не си махат радиаторите, понеже е непосилно за тях. Хем плащаш големи суми, хем си на студено. Сега искат подкрепа, но няма да я получат.
  • 3
    15
    Курамиянко
    Какво парно ве, олигофрени?!!! Само центъра и Здравец са с парно. Големи квартали като Дружба и Чародейка да не би да имат парно????!!!! През фуя ми е, че ще затвори ТЕЦ-а, строен след Втората Световна война!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари