Енергетици и миньори от цялата страна излизат на национален протест

3
Очаква се служителите от топлоцентралата в Русе също да протестират пред сградата на дружеството
Очаква се служителите от топлоцентралата в Русе също да протестират пред сградата на дружеството Снимка: БТА / архив

Очаква се служителите от топлоцентралата в Русе също да протестират пред сградата на дружеството

"Брикел" ЕАД ще се присъедини към националния протест, който ще проведе в четвъртък, 12 октомври, в 18:00 часа, съобщиха от дружеството.

Енергетици и миньори от въглищни централи, газови топлофикации и въгледобивни мини в цялата страната ще се присъединят към националния протест на работниците от "Марица изток ", информират от "Топлофикация-Бургас".

Очаква се служителите от топлоцентрали във Враца, Русе, Плевен, Перник, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в знак на солидарност със своите колеги, допълват от "Топлофикация-Враца".

Утре протестиращите вече 13 дни миньори и енергетици в Старозагорско ще решат дали да останат блокадите по пътищата в областта. Това каза днес пред журналисти Бисер Бинев, от синдикат "Подкрепа" в "Мини Марица-изток". Той обяви, че протестиращите са се обединили около обща позиция с няколко искания, която ще бъде изпратена до Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и до Европейската комисия. Остава основното искане за изтегляне на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции, посочи още лидерът на КТ "Подкрепа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 4
    То ясно, че въпросните въглищари не правят протеста защото го искат, а защото им плащат за това. Под секрет да ти кажа, че в Германия примерно се разконсервират въглищни мини и ТЕЦ-ове, защото няма откъде другаде да дойде електричеството. Иначе въпросните въглищари ти дават 30-40% от БАЗОВИТЕ мощностти. Иначе казано ти гарантират топлото и светлото дори когато фотоволтаиците не работят и няма вятър. С други думи не искай да живееш като баба си Айше в тъмното, още по-малко искай аз да живея така защото ти и хората като теб са тъпи. Нищо лично, казвам го с болка.
  • 2
    5
    любопитен
    До кога ще търпим шепа терористи да тормозят държавата. Ало, имаме ли в тази държава полиция, имаме ли жандармерия, има ли специални части. Или трябва гражданите да се хванем и да изринем тази пасмина от магистралите и проходите на страната. Днес по телевизията един тюфлер, дето се бара миньор, говореше, че който е тръгнал срещу народа, не е постигнал успах. Именно дано разбира, че именно те са тръгнали срещу народа. В интерес на енергийната мафия и на русофилистичните кръгове в България.
  • 2
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Въглищарите отдаван се разбра, че не се борят за права, а по-скоро са използвани от енергийната мафия и някои дълбоко русоидни партии за сваляне на това Правителство, което им напъха един голям и дебел в русоидните задници. Не ми харесва и това в Правителството, че действа така меко и снизходително към тая терористично-русоидна тълпа от въглищари. Угаждайки на мафиотските искания на 5 хиляди въглищари и пренебрегвайки 6 милиона българи означава, че това Правителство не действа по най-добрия начин за България. Трябваше арести още първия ден на организаторите на терористични действия на тая сган въглищарите и намеса на Полицията, жандармерията и армията за връщане на нормалната ситуация в държавата..
  • 7
    3
    Тъпотията край няма...
    Явно насвяткалите минуси на двата коментара по-долу са от същите тези терористи. И минусчетата няма да ви помогнат нещастници, отивате в историята. Или назад към родните села, има нужда някой да сади домати все пак!
  • 4
    2
    Възмутен
    Наистина съм възмутен от тези нагли миньори.имат 15 години гратисен период до затваряне на техните централи. За това време много от тях ще излязат в пенсия. Но те протестират, ако ги питаш и не не знаят защо. Колко други тотални съкращения имаше, на никой друг не му предлагаха ирай, но не пречи на другияпо 150 хиляди лева- Не искат да стават военни, не искат да работят нищо друго, а по цял ден се излежават по лежащите столове, играет футбол на магистралата, друсар хора. Връх на нахалството.Ако държавата не се намеси и не ги изрине с булдозери, то тогава всяка една друга гилдия може да започне същото. Протестирай, но не пречи на другите. Другите хора работят, правят бизнес, плащат данъци. Не като тези да тероризират собствения си народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари