Сложна зимна обстановка в Самоков

0
Разчистват множество паднали дървета по пътищата за София, за Ихтиман, за Боровец и за Мальовица
Разчистват множество паднали дървета по пътищата за София, за Ихтиман, за Боровец и за Мальовица Снимка: Община Самоков

Разчистват множество паднали дървета по пътищата за София, за Ихтиман, за Боровец и за Мальовица

След обилния снеговалеж екипите на снегопочистващите фирми продължават да работят, за да се осигури проходимостта на довеждащата инфраструктура и на улиците в Самоков.

Това става ясно от пост на официалната страница на Община Самоков във Фейсбук.

Ето какво още споделят от общинската администрация:

"Както през изминалата нощ, така и към момента кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов контролира на терен работата на съответните фирми и служби. Той е в постоянна връзка с ръководството на снегопочистващата фирма за Самоков и селата, както и с Областното пътно управление, за да гарантира добрата координация и организация на дейността.

Обстановката е сложна заради много паднали дървета по пътищата за София, за Ихтиман, за Боровец и за Мальовица. От Областно пътно управление информираха, че заедно с екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) работят по отстраняването им. Поради големия брой дървета на пътя, работата ще продължи през деня. Кметът Ангел Джоргов благодари на екипите на ПБЗН и на лесничеите от двете горски стопанства в Община Самоков, които активно се включиха в разчистването на падналите дървета и активно подпомагат дейността на службите и фирмите.

През цялата нощ работиха машините на снегопочистващата фирма за улиците в града, за да осигурят придвижването в Самоков в зимния условия. Към момента главните улици са проходими, работи се по почистването на малките улици в кварталите. По селата контролът по снегопочистването се осъществява от кмета на съответното населено място.

През нощта е прекъснато електрозахранването в няколко населени места и в курорта Боровец. Кметът Джоргов продължава да е в постоянен контакт с местното ръководство на „Електрохолд“ за бързото отстраняване на авариите. Тази сутрин е възстановено захранването в Боровец по едната линия, работи се по отстраняването на проблемите по втората и третата линия. Без ток към момента все още са вилните зони покрай язовир Искър и селата Клисура, Ново село, Шипочан и част от Ярлово. Поради труднодостъпния терен и множество прекъснати кабели, работата на аварийните екипи напредва по-бавно.

Към екипите на "Енергоразпределителни мрежи Запад” – клон Самоков са се присъединили и екипи от Ботевград за своевременно отстраняване на проблемите по мрежата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари