"Слепци" подкараха луксозни коли

0
Когато слепци прогледнат или сакати проходят е чудо
Когато слепци прогледнат или сакати проходят е чудо Видео: TrafficNews TV

Когато слепци прогледнат или сакати проходят е чудо. Но не винаги. В Долни Дъбник има двама братя, които според лекарите от ТЕЛК са слепи. В експертните решения, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ. 

Двамата обаче сядат зад волана на скъпи лимузини и фучат по улиците с 200 км/час.

Правят го отдавна и не смятат да спират. Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение.

Двамата спокойно карат автомобили, показа разследване на Traffic News. Свидетелски показания на местни хора също потвърдиха невероятната история със „слепите“ шофьори. 

Разследването доказа още, че на Горан и Станьо изобщо не им е необходима 100% чужда помощ, защото се справят чудесно без асистенти.

Лекарите от ТЕЛК - Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него  Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто. 

Личният им лекар обаче смята, че братята изобщо не са инвалиди, а страдат само от хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Най-често младежите са ходили в клиники във Варна, където са получавали желаните епикризи.

„Виждат си, май ги мъчи само кокоша слепота, ама тя е по наследство, не са съвсем в ред, защото в рода им са се женили за лели и племенници”, коментират местните хора от Долни Дъбник.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост. 

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили и нямат никакви доходи, освен получаваните от 2001 г. инвалидни пенсии, но живеят като баровци. Двете им къщи в Долни Дъбник са като палати спрямо съседните домове.   

За Горан Станев и Станьо Маринов важи с пълна сила поговорката, че крушата не пада далеч от дървото. Влечението към сладък живот, без усилия, им е заложен по рождение. Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители - Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова. 

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Нейни жертви за последно са станали три палестински гражданки от град Рамала. Според обвинението палестинките са ужилени с огромна сума в долари, а част от хонорара е под формата на златни накити. 

Иначе общият брой на измамите, осъществени от Иванка, са цели 212. Сред любимите й трикове е да убеждава своите жертви, че ще ги освободи от „проклятието”, което имат те и техните близки.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години. 

Преди месеци държавата, в лицето на Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, отне три от луксозните возила на семейството.  

Конфискуваните две кила златни накити на ромския клан от Долни Дъбник пък може да се видят в календара на комисията „Антикорупция”, както по-накратко наричат КПКОНПИ.  Става въпрос за златни пендари, монети, гривни, синджири, пръстени и обеци за близо 250 000 лева.

Братята също са на мушката на комисията. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а  все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари