12 лекари не могат да решат колко са слепи братята от Долни Дъбник

15
Двамата шофират без проблеми, макар по документи да са слепи като къртици
Двамата шофират без проблеми, макар по документи да са слепи като къртици

12 лекари експерти вече близо половин година не могат да решат колко са слепи братята Горан и Станьо Маринови от Долни Дъбник.

Двамата шофират без проблеми луксозните си автомобили, макар по документи да са слепи като къртици, показа разследване на TrafficNews от 2 април тази година.

Въпреки ангажирането на всички институции с наглата измама, братята не претърпяха някакви съществени санкции досега. Двамата имат наложени глоби, защото са карали без свидетелство за управление. Такива актове Горан и Станьо обаче имат много през годините, но заради шума около тях скоро не са забелязвани демонстративно да фучат с лимузините си.

Спрени бяха и инвалидните им помощи, които взимаха именно заради становището на ТЕЛК за 100 процента слепота, което призованите да дадат мнението си лекари и до днес не могат или не искат да оборят.

Дали защото не виждат очевидното, че те не са напълно слепи или от страх да не променят диагнозата на техни колеги светила в медицината, засега не е ясно.

Новоназначените експертизи трябваше да дадат отговор на прокуратурата и разследването дали Горан и Станьо са погазили законите, издействайки си невярна диагноза.

На практика, въпреки образуваното дело и вълната от обществено възмущение, братята продължават да живеят безнаказано. Макари да се отказали да сядат зад волана, те са спрели и да играят ролята на слепци на обществени места, научи TrafficNews от жители на Долни Дъбник.

До необходимостта от експертно мнение колко виждат братята се стигна, защото в България няма достатъчно модерен апарат, който да елиминира субективната преценка на лекарите.  На базата на становището на дузината експерти прокуратурата трябва да реши дали да повдигне обвинения на Горан и Станьо Маринови, за които има съмнения, че са издействали пред ТЕЛК документи за инвалидност с фалшиви изследвания.

Темида е милостива и за старите прегрешения на единствените слепи шофьори в света. Върховният касационен съд се бави с решението си дали да потвърди присъдите им на по- долни инстанции за пране на пари.

Засега от цялата фамилия в затвора е единствено майката на братята, която като Маг Иванка успя да завлече колосалните 2 млн. долара от наивни палестинки.

Комисията "Антикорупция" пък конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник. Това обаче не се е отразило на стандарта на живот на Маринови, твърдят техните съседи.

Ако бъдат потвърдени присъдите на братята за пране на пари, ще бъде конфискувано имущество на Станьо Маринов за 2 847 297 лева.

Веднага след като излъчихме разследването за слепите шофьори, в редакцията постъпиха сигнали за още подобни случаи на явни измами. Тарикати, които по документи са със 100 процента инвалидност, вършат неща, които са невъзможни с оглед диагнозите им. Но живеят безнаказано, като нашите герои от Долни Дъбник. Очакваме да разберем и какво ще измислят експертите за тяхната слепота и дали ВКС ще реши те да понесат вината си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари