След тестове за Ковид-19, учениците от I до IV клас ще могат да ходят присъствено на училище

1
Самите родители имат срок до 8 ноември да заявят дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично
Самите родители имат срок до 8 ноември да заявят дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично Снимка: БГНЕС

Самите родители имат срок до 8 ноември да заявят дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично

Министърът на образованието и науката Николай Денков е издал снощи нова заповед, отнасяща се до учебния процес за най-малките ученици - тези от I до IV клас.

Основното в нея е, че учениците от I до IV клас ще могат да ходят присъствено на училище, независимо дали заболеваемостта на 14-дневна база в съответната община е в границите 250-500 на 100 000 души или е над 500 на 100 0000. Достатъчно е да има доставени тестове и децата да бъдат тествани два пъти седмично (понеделник и четвъртък, според т. 20 (а) от заповедта на здравния министър от 3 ноември и да бъдат взети всички предпазни мерки, информира СЕГА

Единствената разлика е, че в общините с по-малко от 500 на 100 000 заразени на 14-дневна база, класовете с малките ученици няма да се включват при изчисляването на ротацията на паралелките.

За всички останали класове ще се допуска присъствено в училище да бъдат до 50% от паралелките, като ще има ротация въз основа на графици, съставени от съответните директори на училища.

Самите родители имат срок до 8 ноември да заявят дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично, за да ходят присъствено на училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари