След спецоперация в Русе и Бяла, задържаха русенец с килограми марихуана

8

Специализира операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, е проведена вчера на територията на град Русе и град Бяла

В рамките на полицейските действия, осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, на околовръстен път в района на Бяла е задържан 37-годишен русенец с лек автомобил "Мерцедес". При претърсването на колата полицаите са намерили и иззели 2.5 килограма марихуана, като количеството е било скрито в странично отделение на багажника.

Последвало е и претърсване в дома на русенеца, където са открити още около 4 грама марихуана, разпределени в полиетиленови пликчета, три електронни везни и лични бележки, касаещи разследваната престъпна дейност. В хода на реализираните оперативни и процесуални действия служителите на реда са открили още найлонова кесия с около 1 килограм марихуана и електронна везна, които са били скрити в градинка зад жилищния блок на въпросния мъж, като по категоричен начин е установено, че те са негови.

По случая се води досъдебно производство по описа на ОДМВР- Русе, за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Работата по него продължава под надзора на прокуратурата. 37-годишният е задържан в МВР за срок до 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари