След година разследване, полицаите заловиха крадец от Хотанца

5
Всички откраднати вещи са предадени в полицията и ще бъдат върнати на потърпевшите
Всички откраднати вещи са предадени в полицията и ще бъдат върнати на потърпевшите

Кражба от имот в с. Хотанца са разкрили служителите от участъка в с. Червена вода.

Сигнал за извършеното престъпление е постъпил през април миналата година, когато е съобщено за проникване в къща в селото, от която след взломяване на врата и прозорец са били откраднати бензинова косачка за трева, телевизор, дрехи, домакинска посуда и т.н., като заявената щета е била за сумата от около 300 лв. Заведено е било досъдебно производство по случая и служителите на реда са започнали разследване. В резултат на свършената работа по изясняването на криминалното деяние, полицаите са установили автора му, както и вещите станали предмет на посегателство. Оказало се е, че извършителят е мъж от селото на 63 г. , известен на правораздавателните институции. Всички вещи са предадени в полицията и ще бъдат върнати на потърпевшите.

Ветовски полицаи са установили двама крали от двор на имот. На 27 март тази година в РУ-Ветово е получен сигнал за кражба от стопанска постройка, намираща се в имот в гр. Ветово. По данни на потърпевшия собственик от двора лисвали 8 бали от суха трева и метална брадва с дървена дръжка. Полицаите са започнали работа по случая, като той е бил документиран в преписка с оглед извършено престъпление по чл. 194 от НК. В резултат на проведените действия, служителите на реда са разкрили, че автори на престъплението са двама мъже от Ветово, познайници на правораздавателните институции – на 24 и 25 г.

Полицаи от РУ – Две могили изясняват кражба от имот в с. Иваново. Сигнал за извършеното престъпление е постъпил в полицията завчера, като според стопаните на къща в селото, то е станало в периода от 24 до 27 март т.г. , когато през незаключена врата и било проникнато вътре и са откраднати малък ъглошлайф, верижен трион, електрически винтоверт, малък компресор за въздух и електрически перфоратор. Заявената щета е на стойност около 1100 лв. По случая е образувана преписка и е започнала работа, с оглед изясняване на престъпление по чл. 194, ал.1, от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари