След един положителен и два отрицателни КОВИД теста, все пак ме карантинираха

1
"От РЗИ Габрово ми обясниха, че колкото и отрицателни теста да имам, щом е вкаран един положителен, аз трябва да стоя под карантина", разказва гневна потърпевша
"От РЗИ Габрово ми обясниха, че колкото и отрицателни теста да имам, щом е вкаран един положителен, аз трябва да стоя под карантина", разказва гневна потърпевша Снимка: Фейсбук

Пиша този пост, за да може повече хора да се запознаят със системата в България

В неделя /17 октомври/ около 18 часа от работа ме карат в спешното в Трявна, защото видно не ми беше добре. Измериха ми температурата и тъй като беше 37 според тях, решиха да ми правят ковид тест. До тук добре.

Е направиха го и едва ли ще изненадам някой като кажа, че беше положителен, при което започнаха да ми обясняват как на другия ден трябва да отида в ковид центъра и да се вземат мерки за лечението ми. Тук е и моята грешка, че не помолих да погледна теста. Уплашена по очевидни причини, все пак "това е ковид", излязох и се обадих на приятеля ми да ме вземе, казвайки му новината.

Тъй като два дена преди този случай с него си бяхме правили тестове и двата бяха отрицателни, той не пожела да повярва. Изчаках го, а когато той дойде помолихме дамите да направят втори тест, дори да трябва да си платим, при което те отказаха. Държанието им беше меко казано арогантно и не можахме да се разберем с добрия тон. Прибрахме се и тъй като приятелят ми се прибира от Австрия, от там има закупени бързи тестове. Направих си и излезе отрицателен. Върнахме се в спешното да им го покажем и отново помолихме за втори, при което те отново отказаха.

Решихме да отидем до Габрово, за да си направя тест от медицинско лице и познайте какво - отново отрицателен. Върнахме се в спешното, но дамите се бяха сменили. Историята е дълга и широка и продължава вече 3-ти ден. Видно е, че няма да успеем да се разберем нормално.

Днес ходихме до РЗИ Габрово, за да опитаме да оправим грешката, тъй като не съм болна, най- малко пък от ковид и двата отрицателни теста доказват това. Отговорът, който получихме беше, че колкото и отрицателни теста да имам, щом е вкаран един положителен, аз трябва да стоя под карантина.

Ще прикача снимка с "положителния тест", който пак казвам, НЕ МИ БЕШЕ ПОКАЗАН, а самият факт, че дамите не пожелаха да го повторят, ме навежда на мисълта, че има нещо гнило и снимка на теста правен след това в болницата в габрово час по- късно.

На няколко пъти с приятеля ми опитахме да говорим с въпросните "лекарки", но отношението им беше доста неподходящо. Не разбрах името на въпросната дама,а и тя не се представи, но според "хвърчащия лист" се подвизава като "Д-р Милкова"

Какво е заключението? Не съм болна от ковид, очевидно. Чувствам се добре, но ей така, за да си почина няма да ходя на работа, а ще стоя вкъщи 14 дена, защото системата нищо не може да направи. Надявам се, са взели добри пари заради положителния тест, но уверявам, че няма да оставя нещата така!

Уморявате хората, казвайки им че са болни и те, вярвайки, наистина се разболяват. Лекари да искаш!

Магдалена Ангелова 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари