Слави Трифонов: Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане

0
Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя, заяви лидерът на ИТН
Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя, заяви лидерът на ИТН

Лидерът на ИТН за пореден път се застъпи за правата на сънародниците ни в Северна Македония

Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя. Това е наш безусловен български дълг, написа Слави Трифонов във фейсбук.

"Падането на българското вето, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отлагане на решаването на проблема с човешките права на българите там", предупреди Трифонов и цитира Петър Колев - българин от Северна Македония

“Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас българите, които живеем там.

Повече от 100 години се прави всичко възможно да не остане жив българин в Македония.”

В същото време стана ясно, че е пуснат на свобода Ламбе Алабаковски, който запали българския културен дом в Битоля. 

Припомняме, че именно позицията за Северна Македония беше изтъкната като сериозен довод за раздора на Слави Трифонов с управляващите от "Продължаваме промяната". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Топ лицемер
    Оправихте българите в България, загрижихте се за македонските българи ... Слави, Слави ... сам не си вярваш на глупостите които дрънкаш, а искаш хората да ти вярват. Остави ги македонците, кажи ти какво стана с мутрите, правосъдието, Гешев, Пеевски, Доган и лукойлския му имот .... да продължавам ли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари