Слави Трифонов: Кирил Петков е като барон Фон Мюнхаузен - лъже и си вярва!

2
Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а не само в конкретния случай, написа той
Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а не само в конкретния случай, написа той

Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а не само в конкретния случай. Така сме устроени хората. Или си лъжец, или не си.

Това написа във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Има един въпрос, на който не мога да намеря отговор от момента, в който съм се осъзнал. Въпросът е - кой обича да го лъжат? Замисли се, уважаеми приятелю, който четеш това, което пиша в момента. Ти обичаш ли да те лъжат? Искаш ли да те лъжат? Харесва ли ти да те лъжат? Виж колко интересно - не те питам дали лъжеш или кой около теб лъже, а те питам - искаш ли да те лъжат? Иначе лъжци – дал Господ! Ето сега ще ти дам пример с един завършен лъжец", пише Трифонов.

"На 10 юли 2021 г. Кирил Петков, тогавашен служебен министър на икономиката, обяви, че в Ловеч ще има завод за електромобили, който ще изнася коли за цяла Европа и каза директно, цитирам: "Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч". Сега една година по-късно – там, където трябваше да бълват електромобили, има само фотоволтаици", заявява Трифонов. "И никой никъде в България не бълва електромобили. Тоест, това е лъжа. И човекът, който е изрекъл тази лъжа, със сигурност не лъже само за електромобилите", допълва той.

"Въпросът не е в това дали Кирил Петков е лъжец или не е. Той е просто пример за човек, който лъже, когато си иска и както си поиска, а понеже го познавам, той е от този особен вид лъжци, които сами вярват на лъжите си. Тия са най-редките лъжци. Нещо като барон Фон Мюнхаузен в българо-канадски вариант. От тях човек най-много трябва да се пази. Въпросът не е в Кирил Петков. Въпросът беше и е, и виси със страшна сила – харесва ли ти да те лъжат", пита Трифонов. "Защото, скъпи ми приятелю, опората е в истината. Тя е непоклатима, реална и е абсолютен факт за това, че силата е в истината. А лъжата е колос на глинени крака. И ако ти харесва да те лъжат, накрая няма да имаш нищо, а само загубени фантазии", заявява още Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    sarah bez david
    Че про100$$$$$$$$ к!р0 е тотален лъжец, измамник, агент/шпионин на сащ - факт! Че про100$$$$$$$$ к!р0 унищожава България - факт! Че про100$$$$$$$$ к!р0 мрази Русия - факт! Че про100$$$$$$$$ к!р0 е назначен, за да изкорени традицонните семейни хрситиянски ценности и да ги замени с лгбт извращенията на сащ - факт е!
  • 4
    1
    русенец
    Виждам, че нещо не търпиш конкуренция, Слави! Честно казано и твоите лъжи си ги биваше, а и ти ги ръсиш едни като Кирчо, без изобщо да се допиташ до някой умен какво да кажеш.:) Какво стана с двамата български космонавти, бе дебил? :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари