Слави Трифонов: Днес се случи това, което всички знаехме, че ще стане

1
Тъжно, бих казал даже отвратително, но в такава държава живеем
Тъжно, бих казал даже отвратително, но в такава държава живеем

В предаването Слави Трифонов коментира гласуваните на първо четене промени в Изборния кодекс, с които народните представители отложиха варианта за електронно гласуване.

Освен това решиха машинно гласуване да има в 1000 от общо 12 хиляди избирателни секции.

Ето какво каза Слави Трифонов:

„Уважаеми зрители, днес се случи това, което всички знаехме, че ще стане. Тъжно, бих казал даже отвратително, но в такава държава живеем. Депутатите нарушиха собствения си закон, зачеркнаха собствените си решения и приеха на първо четене промени в Изборния кодекс. Промени, които са нежелани от всички българи, с изключение на политическата плутокрация. Ще ви кажа и как приеха тези промени. Приеха ги със 115 гласа “за”, а 65 се въздържаха. … 65 не са против, а се въздържат. Тоест отново в парламента има огромно мнозинство от всички депутати, без значение управляващи или опозиция. Мнозинство, което гласува срещу своите граждани. (…)

Днес, така наречените народни представители, отложиха варианта за електронно гласуване за… някога. Кога? Не е ясно. Отложиха го за някога. Освен това, практически елиминираха и машинното гласуване, като го оставиха само в 1000 избирателни секции. Ще ви припомня, че те са над 12 000.Ще ви цитирам изявлението на шефа на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Днес той каза: „Държавата има възможност да осигури машини за всички секции. Въпросите са: Струва ли си това? Кому е изгодно това?“ Това каза той. Не знам как да определя това изявление. Тоест знам. Като изключително лицемерно и нагло. Защото само преди една година същият този Данаил Кирилов и неговата партия ГЕРБ се кълняха, че ще се съобразят с волята на българския народ, изразена на референдума. Значи държавата може да осигури машинно гласуване, но депутатите не искат. Народът иска, но те не искат. Иначе отговорите на въпросите на Кирилов са изключително прости. Кому е изгодно машинното гласуване ли? Изгодно е на българския народ и е изгодно на демокрацията.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари