Слави Ангелов: Държавата е в кома!

0
Откъде този 24-годишен шофьор Начо Пантелеев с книжка от 16 месеца има пари за такава кола, пита се журналистът
Откъде този 24-годишен шофьор Начо Пантелеев с книжка от 16 месеца има пари за такава кола, пита се журналистът Видео: NOVA

Не разполагаме с достатъчно качествени народни представители, които да напишат добри закони, смята журналистът

Пост на журналиста от „24 часа” Слави Ангелов привлече вниманието. Той изразява позиция по повод смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов и личността на шофьора Начо Пантелеев, причинил катастрофата. „Но най-важният въпрос е - откъде този 24-годишен шофьор с книжка от 16 месеца има пари за такава кола, при положение, че най-вероятно е безработен. Казват, че бил в мафията с „ало” измамите - той и цялата му фамилия. От дълги години. Все по-богати и все по-безнаказани. И тук вече виждаме за пореден път как държавата я няма. Защото ще разберем, че живеем в нормална България, когато полицията, данъчните, прокуратурата много, много, много преди фаталния инцидент са си задали въпроса откъде са парите на този домашен любимец и цялото му семейство, направили са разследване, доказали са несъответствието между доходите му и начина им на живот и са им отнели всичко!”, написа Ангелов.

В този случай имаме един прокурор, които решава да освободи този човек, преди да са изтекли 24 часа от първоначалното задържане. Трябва да кажем, че арестът не трябва да бъде наказание, той е средство разследването да си свърши работата. Но това е в една нормална държава, а България не е такава. В България много често единственото наказание остава този арест, от който в случая бяхме лишени. Второ – този човек го освобождава и не му взима книжката и се появяват постове в интернет, за които се твърди, че са написани от човека, убил Ферарио Спасов, че колата му се ремонтира, дори ще си вземе по-новия модел и ще видим какво ще стане по улиците”, коментира в ефира на NOVA Ангелов.

Според журналиста в конкретния случай има няколко момента. „Ние знаем, че държавата е в кома, тя отсъства. Ако имаше държава, както написах в своя пост, това нещо просто нямаше да се случи. При всеки един такъв случай се чудим защо е пуснат по-рано и му е отнета книжката, при друг случай се чудихме защо съдията пуска насилника, който е обезобразил момичето. Има няколко проблема – първият огромен е, че в България няма добре работещи закони. След като се случват тези неща по пътищата, значи ние нямаме закони. Не разполагаме с достатъчно качествени народни представители, които да напишат добри закони. Очевидно е, че нямаме изпълнителна власт в лицето на МВР, прокуратура и съд, които да имат достатъчно решителност и воля да прилагат тези закони. Виждаме, че при всеки случай те се прилагат по различен начин, все едно няма стандарти”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    азе до 2
    Шопите не са шопи отдавна. А селяндури от провинцията, които им се иска да са на върха на сладоледа. Само че то само с обвивка не става, трябва и съдържание.
  • 4
    3
    Тоя Слави
    Тоя не е в час.Ама никак,хората кво вършат,с той кви ги говори.Къде е расъл тоз босиляк
  • 7
    2
    русенец
    Каква държава? Държава няма от три десетилетия, просто шопите сега разбирате, че няма откъде да продължавате да бозаете.
  • 7
    1
    dgd
    Държавата е в кома от 10.11.1989 г.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари