Слънце и облаци ще се редуват в съботния ден

0
Ще бъде малко по-топло, с максимални температури между 23° и 28°
Ще бъде малко по-топло, с максимални температури между 23° и 28°

През нощта облачността ще е разкъсана, почти без валежи

Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но и там ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от север-северозапад. Ще бъде малко по-топло, с максимални температури между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, а след обяд ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя над североизточните райони облачността ще е значителна, ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса. Повишена вероятност за значителни количества на валежите има в понеделник в Западна, а във вторник в Южна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари