Слънце и дъжд ще се редуват до края на седмицата

0
Валежи, гръмотевични бури и градушки са възможни и в събота
Валежи, гръмотевични бури и градушки са възможни и в събота Снимка: ThinkStock/Getty Images

През следващото денонощие времето ще остане неустойчиво.

През нощта на места, главно в Централна България, ще продължи да има краткотрайни валежи и гръмотевици, а утре в централните и източните райони, както и в Рило-Родопския масив. По-значителни ще са явленията, по-късно след обяд, в Източна България и Родопската област. Ще има и градушки. Максимални температури между 28 и 33 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца, но през деня ще се понижи. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове и привечер с развитие на купесто-дъждовна облачност. Главно по северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса, температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни в Родопите. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра около 16.

В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд на места в югозападната част от страната и в североизточните райони ще превали и прегърми.

В събота в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. На места явленията временно ще са интензивни, валежите - значителни. Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще настъпи краткотрайно и слабо захлаждане.

В източните райони през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево и топло време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари