Скриха убиеца на Ферарио Спасов в таен град

1
Начо е при близки в таен град заради напрежение пред дома му
Начо е при близки в таен град заради напрежение пред дома му Снимка: NOVA

Начо е при близки в таен град заради напрежение пред дома му

Скриха Начо Пантелеев при роднини в таен град. Окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков и от адвоката на шофьора Венцислав Фоти потвърдиха, че убиецът на Ферарио Спасов е сменил адресната си регистрация, пише България Днес.

"Начо не е избягал от Лясковец, всеки може да твърди каквото си иска. Панталеев си смени временно адреса, но с наше знание. Премести се в друг град, но не мога да кажа в кой. Ние от прокуратурата не можем да му откажем, че иска да смени временно местоживеенето си, а дори и постоянно, адреса си. Важното е да ни каже, че го сменя", каза прокурор Вълков, цитиран от "България Днес".

Адвокатът на убиеца на Феро Венцислав Фоти също потвърди информацията, но разкри и каква е причината за тази маневра.

"Направихме го с цел безопасността на Начо. Както знаете, имаше напрежение и заплахи, дори и пред къщата му в Лясковец се стигна до напрегнати моменти. Решихме временно Начо да се премести при свои близки, да им погостува за известно време", изяснява адвокат Фоти. Той споделя още, че както прокурорът на Ловеч, така и самият той не могат да разкрият местонахождението на Панталеев заради неговата безопасност.

"В молба до разследващ полицай и до прокурор Начо посочи, че временно ще гостува на роднини. Това има предвид прокурор Вълков, като казва, че клиентът му е сменил адресната си регистрация. Официално Начо няма друг адрес. Това е важно, за да не стават разминавания. Клиентът ми е уведомил всички, които трябва да бъдат уведомени. Всичко е по реда си, Начо не е избягал никъде. Не се укрива!", категоричен е адвокат Фоти.

Поводът за изказванията на окръжния прокурор Вълков и на адвокат Фоти е, че се появи информация, че Начо е изчезнал. Никой не го бил виждал, като се твърдеше даже, че мъжът е избягал от Лясковец и се криел в някой от южните градове у нас. Това отчасти се оказва вярно, защото Панталеев наистина е в друг град, но не се е крил.

Защитникът на Начо казва още, че всичко е наред и с клиента се чуват редовно.

"В понеделник говорихме по телефона с Начо. Спазва всички изисквания към него, дадени му от прокуратурата. По-миналата седмица Начо се яви и даде показания пред полицията във Велико Търново. Призоваха го и заедно отидохме. Въобще не е в негов интерес да се укрива, напротив! Панталеев напълно съдейства на разследващите. Искаме да говори пред съда веднага когато започне делото. С няколко думи казано, няма никаква драма, няма нищо интересно. Просто го преместихме в друг град", допълва защитникът на Начо Панталеев.

Преместването на обвинения в убийството на известния треньор Ферарио Спасов по непредпазливост идва само седмица след като адвокат Фоти каза, че Начо и семейството му получават смъртни заплахи. Заплахите срещу джигита от Лясковец са по повод, това че помете Феро с над 150 км/ч на 11 ноември.

"Да, Начо и семейството му получават заплахи. Чух за това от самия него. Заплахите са предимно по социалните мрежи. Засега, слава богу, нито една от тези закани не е реализирана. Има много гневни коментари срещу клиента ми и негови роднини, но те са плод на обществения натиск. Относно това дали го е страх, не мога да съм категоричен, но мога да кажа, че със сигурност му влияе зле. В коментарите говорят и за семейството му, нормално е човек да се притесни. Поне според мен това е плод на обществения натиск, а не толкова, че някой конкретно възнамерява да направи нещо срещу него. Начо разбира ситуацията, осъзнава, че такива неща се случват понякога. В никакъв случай не се опитва да се изкара жертва. Не излиза от вкъщи, откакто се случи катастрофата", каза само преди дни адвокат Фоти.

Защитникът на Начо каза, че в момента се очакват автотехнически експертизи, а той и Начо са готови да бъдат привикани и ще съдействат на разследването с каквото могат.

На 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио Спасов близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Пантелеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването, и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. В момента Начо е на свобода, вече с отнета книжка и не може да напуска страната. Душманинът на Феро се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура. Проверяват го дали има подобни съмнителни решение в последните 3 години. Това стана след нареждане на Борислав Сарафов. В момента се очаква да стане готова автотехническата експертиза, която ще установи дали наистина Начо е хвърчал със 150 км/ч, дали е опитал да спре и всички останали подробности, които са от ключово значение за делото и впоследствие за присъдата на Панталеев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенка
    Ако е истински мъж, да излезе на светло. Ама май не е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари