Скоро приключва проектът за пътя Русе - Велико Търново

1
Индикативната стойност на проекта е 420 милиона евро
Индикативната стойност на проекта е 420 милиона евро

До края на март се очаква да приключи идейното проектиране на високоскоростния път, който ще свърже Русе с Велико Търново и магистрала "Хемус", а оттам - с Прохода на републиката и връзката с Габрово.

Индикативната стойност на проекта е 420 млн. евро като приоритетно ще се строи обходът на Бяла, където сега всекидневно стават катастрофи. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, пише Дневник.

Заданието към проектантите е да разделят проекта поне на три части, така че новото трасе при Бяла  да може да се строи първо, веднага щом бъде осигурено финансирането, каза Павлова. предвижда се изцяло нов път, който да бъде изведен далеч на запад от града.

Проектантите работят по три варианта като засега се очертава пътят да започне от промишлената зона източно от Русе с тунел в скалистия район около Бяла и два големи пътни възела - за връзка с "Хемус" и с Прохода на републиката. Общата дължина ще е 118 - 120 км.

Павлова не прогнозира кога ще започне самото строителство, защото след проектирането и избора на окончателен вариант проектът трябва да премине оценка за въздействие на околната среда, свързана с обществени обсъждания, а след това -  и с отчуждения.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари