Скъпи жители на Мартен, явно в РИОСВ - Русе не ни броят за живи!

8
Явно подписите на над 700 мартенчани и няколко протеста не означават нищо
Явно подписите на над 700 мартенчани и няколко протеста не означават нищо Снимка: Dunavmost

Драги мартенчани това е положението. Явно подписите на над 700 жители на Мартен, няколко протеста, участия в не знам колко комисии към общината НЕ ОЗНАЧАВАТ НИЩО.

Скъпи съграждани явно в РИОСВ - РУСЕ не ви броят за живи. Явно за кмета на община Русе не е проблем да ИЗЛЪЖЕ НАЙ-НАГЛО, че нито едно инвестиционно предложение няма да мине без ОЦЕНКА ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА, и това докато ни убеждаваше да не оспорваме ОУП на общината, защото ние сме имали неговата ДУМА. Вие преценете колко струва тя.

Видно от всичко досега проблем няма и за кмета на Мартен. Явно за г-н Тонев това, че на срещата проведена в Булмаркет представителите на въпросната фирма ИЗЛЪГАХА БЕЗОГЛЕДНО на поставените от нас въпроси не е проблем. Явно доверието му във въпросната фирма е безгранично щом от негова страна няма никакво настояване за извършване на Екологична Оценка и ОВОС. Може би го е убедил главния експерт на РИОСВ , който открито адвокатстваше явно не в наша полза.

Тази дейност на този експерт се случваше пред общинските съветници, които бяха поканени по наше настояване (между другото въпросната фирма дълго ме уговаряше да осъществим среща само между тях и екосдружение Дунавски регион среща, която ние категорично отказахме в такъв вид). В този ред на мисли, директорът на РИОСВ мисля да го пропусна, причината е, че ще изляза от добрия тон.

Та в общи линии е това - всички институции защитават Вашите граждански права и интереси , а не корпоративния бизнес интерес. Институциите се държат така, както им вменява Конституцията на Република България.

И тук е момента да започнат нападките за политика, нападките за скритите користни цели на екосдружението. Не знам какви са вашите подбуди или на останалите членове на тази организация, но ще ви кажа моите те са две - на 3 и на 7 години, казват се Мирослав и Зорница.

Лека вечер!!!

Владислав Маринов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари