Скандал в Румъния заради премиера Къцу, шофирал пиян преди 21 години в САЩ

1
От опозиционната Социалдемократическа партия напомнят, че във властта не се допускат лица с криминално минало
От опозиционната Социалдемократическа партия напомнят, че във властта не се допускат лица с криминално минало Снимка: Фейсбук

В Румъния се разрази скандал около премиера Флориан Къцу, свързан с провинение, извършено от него преди 21 години и то в САЩ

На пресконференция днес Флорин Къцу заяви, че няма намерение да подава оставка и правителството е започнало реформи, които трябва да бъдат доведени до край.

В основата на скандала е случай от декември 2000-та година, когато Къцу е бил докторант в университета в Айова в Съединените щати. Там той е бил задържан от полицай, след като е шофирал в нетрезво състояние, предаде БНР.

Румънският премиер е платил глоба в размер на 1 305 долара и останал зад решетките 48 часа.

Критиците на Къцу искат оставката му, тъй като е скрил този факт от биографията си, когато е бил назначен първо за финансов министър, а след това и за премиер.

От опозиционната Социалдемократическа партия напомнят, че във властта не се допускат лица с криминално минало. В момента Флориан Къцу води кампания за избор на председател на управляващата Национална либерална партия и е опонент на настоящия либерален лидер Лудовик Орбан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари