Скандал на изслушването на влогъра Станислав Цанов

0
Какво чуха депутатите от записа с Алексей Петров?
Какво чуха депутатите от записа с Алексей Петров? Снимка: YouTube / скрийншот

Какво чуха депутатите от записа с Алексей Петров?

Със скандал започна изслушването на влогъра Станислав Цанов във временната комисия за безопасността на машините за гласуване. Заради Цанов депутатите се събраха по време на ваканцията, която си пуснаха заради местните избори, предава Bulgaria On Air.

Влогърът дойде в комисията, за да бъде изслушан от депутатите. Поводът - във видео в социалните мрежи той твърди, че е бил заплашван от покойния вече Алексей Петров, който го е предупредил да не се занимава с проверки за евентуални манипулации в софтуера на машините. За целта той донесе и запис, който членовете на комисията изслушаха.

Заседанието на комисията стартира с колебание това ли е мястото за подобно изслушване.

"Как ви звучи изслушване на Станислав Цанов, поддържащ свой Youtube канал, в извънредно заседание по време на предизборна кампания?", попита депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

"Аз също нямах желание да бъда тук. Моята първоначална идея беше да гостувам в Европейската комисия", отговори Цанов.

Последва остър скандал между депутатите. "Всяка една твоя снимка, всеки един чат и телефонен разговор, под всяка една платформа е бил достояние на трети лица, от ъндърграунда и лица, които стоят зад днешното управление", цитира влогърът думите на Алексей Петров.

"Това момченце, което днес не е на училище вероятно, днес идва и си прави произвол в комисията", обърна се към Явор Божанков депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Депутатите питаха и дали Цанов е подавал сигнал в прокуратурата. Основната теза на влогъра беше, че Алексей Петров имал личен интерес да манипулира машините и след последните парламентарни избори да има редовно правителство.

Това беше и първото заседание на временната комисия, на която присъстваха 8 от 12-те ѝ членове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари