МВР работи по сигнала на Станислав Цанов, че е заплашван от Алексей Петров

0
Влогърът твърди, че заплахите били заради опита му да провери могат ли да бъдат манипулирани машините за гласуване
Влогърът твърди, че заплахите били заради опита му да провери могат ли да бъдат манипулирани машините за гласуване Снимка: Кадър You Tube

Влогърът твърди, че заплахите били заради опита му да провери могат ли да бъдат манипулирани машините за гласуване

МВР работи по сигнала на влогъра Станислав Цанов, че е бил заплашван от Алексей Петров преди около година. Това каза пред депутатите вътрешният министър Калин Стоянов по време на изслушване във връзка с надеждността на машините за гласуване, информира Dir.bg.

Въпросът към министъра бе отправен след като Цанов обяви в средата на септември, че опитът му да провери как работят машините за гласуване и могат ли да бъдат манипулирани е станал повод за разговор с бизнесмена и бивша барета. В канала си "Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ" влогърът публикува запис, за който твърди, че съдържа заплахите, отправени от Алексей Петров. Пред БНР той добавя, че го пази като "гаранция за живота си". В излъчените материали гласът, за който се твърди, че е на Петров, разкрива и че има манипулации, извършени с машинния вот.

Цанов публикува и откъси, в които бива наричан терорист, както и че някой ден "ще носи отговорност". Влогърът и журналист на свободна практика призова институциите да проверят дали е имало връзка между Алексей Петров и машините за гласуване и дали гласът, отправящ заплаха към него, е на покойния бизнесмен.

По този повод министър Калин Стоянов обяви, че резултатът от проверката "в най-скоро време" ще стане ясен, а самият Цанов ще бъде извикан в столичната дирекция на вътрешните работи за разпит.

Депутатът от БСП Георги Свиленски контрира, че сигналът е на повече от две седмици и лично от партията се свързали с Цанов. Той им казал, че записът не е бил иззет от него. Затова народният избраник настоя да знае повече за проверката, но министърът уточни само, че "скоро ще стане ясно".

На 20 септември председателят на делегацията на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в ЕП Ангел Джамбазки внесе два сигнала до Европейската комисия чрез Европейския парламент за манипулации, извършени с машинния вот. Повод за сигналите стана именно разследването на Станислав Цанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Христо Христов
    Абе на времето имаше едни такива подобни писатели -радио водещи Хубаво си тикаш гагата ама дай боже да оцелееш ,смел си -селям за което Дано има повече като теб !
  • 5
    2
    Аз
    Ще заметем Трактора под килима, факт! Скоро ще стане ясно...
  • 9
    1
    За МВР
    МВР проспа 33 години несвършил чреход
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари