Сиви китове все по-често търсят компанията на хората

1
Това се обяснява с нуждата им от кожата им да бъдат премахнати различни паразити
Това се обяснява с нуждата им от кожата им да бъдат премахнати различни паразити Видео: NOVA

Това се обяснява с нуждата им от кожата им да бъдат премахнати различни паразити

В лагуната Сан Игнасио, популярна туристическа дестинация по крайбрежието на мексиканския щат Долна Южна Калифорния, се наблюдава интересен феномен, предава NOVA. През последните седмици все повече сиви китове търсят компанията на хората.

Морски биолози обясняват поведението на морските бозайници с нуждата им от кожата им да бъдат премахнати различни паразити, които им създават дискомфорт. Обикновено това са вид ракообразни, известни като китови въшки.

Бозайниците и тези паразити обикновено живеят в симбиоза и си помагат взаимно, като въшките се прикрепват към кожата на кита. Но присъствието им понякога е неприятно за огромните бозайници, тъй като имат чувствителна кожа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари