Снежни леопарди се заразиха с COVID-19 от човек

1
Това е шестият животински вид, за който е потвърдено, че негови представители могат да се заразят с коронавируса след контакт с хора
Това е шестият животински вид, за който е потвърдено, че негови представители могат да се заразят с коронавируса след контакт с хора

Представители на още един вид голяма котка дадоха положителен тест за COVID-19, този път става дума за снежни леопарди, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

Това е шестият животински вид, за който е потвърдено, че негови представители могат да се заразят с коронавируса след контакт с хора. Три снежни леопарда, два мъжки и един женски, са дали положителни тестове за коронавирус в зоологическата градина в Луисвил, съобщиха властите.

"Първо беше потвърдена инфекцията на женската. И трите леопарди, чиито симптоми са "леки" и включват хрипове и суха кашлица, се очаква да се възстановят напълно", заяви във видеооизявление директорът на зоопарка в Луисвил Джон Уолчак .

Леопардите вероятно са били заразени от асимптоматичен член на персонала "въпреки предпазните мерки, предприети от зоопарка", съобщиха от Службата за инспекция на здравето на животните и растенията

Малко вероятно е леопардите - или други животни - да представляват значителен риск при предаването на вируса на хората, тъй като COVID-19 се разпространява главно между хората.

Снежните леопарди са един от поне шестте животински вида, които се заразяват с коронавирус след близък контакт с хората. Първият беше малайски тигър в зоопарка в Бронкс, който през април беше тестван положително за коронавирус, след като показа симптоми на респираторно заболяване.

До края на месеца осем от големите котки в зоологическата градина, включително четири други тигъра и три африкански лъва, дадоха положителни резултати при тестване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари