Сирийската армия започна мащабно настъпление

0
Сирийската армия започна днес "мащабно настъпление, за да ликвидира терористичните групировки, да освободи районите и селищата, страдали от терор и престъпления"
Сирийската армия започна днес "мащабно настъпление, за да ликвидира терористичните групировки, да освободи районите и селищата, страдали от терор и престъпления"

Сирийската армия започна днес "мащабно настъпление, за да ликвидира терористичните групировки, да освободи районите и селищата, страдали от терор и престъпления". Това заяви началникът на сирийския генерален щаб генерал Али Аюб, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Сирийските въоръжени сили "няколко години държаха инициативата в свои ръце, формираха човешки ресурси", отбеляза генералът. Ударите на руската авиация в Сирия подрониха бойните възможности на международната терористична групировка "Ислямска държава" и на други формирования, констатира сирийският военачалник.

От 30 септември руските Въздушнокосмически сили нанасят прецизни удари по обекти на терористите в Сирия, действайки по молба на президента Башар Асад. Вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са нанесени удари по 112 обекта. Освен бойна авиация, Русия използва крилати ракети с голям обсег "Калибър", изстреляни от кораби в състава на Каспийския флот. Москва не планира участие на руски войски в сухопътна операция, добавя ТАСС.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари